Lid worden


Word lid!

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van jeugdhuis De Muze is gratis. Enige voorwaarde om lid te worden van jeugdhuis De Muze is de leeftijdsgrens van 16 jaar bereikt te hebben, ongeacht de levensbeschouwing, nationaliteit, sociale status, geslacht, politieke overtuiging of seksuele geaardheid. Leden boven de 30 jaar kunnen lid blijven maar hebben geen stemrecht meer op de Algemene Vergadering.

Jeugdhuis De Muze maakt een duidelijk onderscheid tussen 3 soorten lidmaatschap:

  • Leden: Leden zijn bezoekers van het jeugdhuis die reeds twee shiften hebben vervuld. Het is ook mogelijk om lid te worden door deel te nemen aan het actieteam. Leden worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering en mogen hier hun stem uitbrengen, ze mogen ook steeds een Stuurgroep bijwonen, maar hebben hier geen stemrecht als het tot een stemming komt.
  • De Stuurgroep: Leden van de stuurgroep worden verkozen op de Algemene Vergadering. Ze hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. Leden van de stuurgroep mogen deelnemen aan bestuursactiviteiten.
  • De Raad van Bestuur: Leden van de Raad van Bestuur worden verkozen op de Algemene Vergadering. Ze hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en zijn lid van de stuurgroep. Ze zetelen in de Raad van Bestuur, als hoogste bestuursorgaan.

Wat kan je doen als lid?

Je kunt als lid van alles doen binnen het jeugdhuis. Je kunt shiften doen en helpen de Muze open te houden. Als je graag dingen organiseert, kun je ook meehelpen met activiteiten op touw te zetten. Voor elk wat wils.

Hoe kan je lid worden?

Lid worden is niet moeilijk, vul gewoon het formulier in! Je kan ook gewoon naar het jeugdhuis komen en iemand die achter de toog staat aanspreken. Die zal je gegevens noteren en zo sta je in een mum van tijd in onze ledenlijst!