Regels voor onze beerpong-tornooien
Beerpong regels die gebruikt worden bij beerpong-tornooien in jeugdhuis de Muze! Deze zijn de standaard regels met enkele kleine wijzigingen!
De Opstelling
Aan elke kant van de tafel wordt met tien bekers een 4-3-2-1-opstelling gemaakt in de vorm van een driehoek. Op onze Beer Pong tafels wordt deze opstelling al aangegeven. Voor een extra snelle ronde, of een ronde waarin een sterkere drank wordt gebruikt dan bier, kan ook met zes bekers in een 3-2-1-opstelling worden gespeeld.
Wash Cup (Water Cup)
Elke ploeg heeft de beschikking over een zogenaamde Wash Cup. Deze is gevuld met water en wordt gebruikt om de bal in te reinigen of om de bal mee te bevochtigen, zodat deze minder makkelijk uit het bekertje springt.
Het Gooien
- Als er wordt gegooid, mag de hand op het moment van het loslaten van de bal NIET over de rand van de tafel komen. Gebeurt dit wel, dan telt de worp niet en gaat het spel gewoon verder.
- Bij een stuiterbal mag de Beer Pong bal na het moment van stuiteren van de tafel weggeslagen worden. Komt de bal achter de tafel, dan mag deze gewoon worden aangeraakt.
- Er moet een cup worden leeggedronken als de bal wordt onderschept door de tegenpartij voordat die een cup of de tafel raakt, of als de bal over de tafel heen schiet.
Lompe Geit
Wordt de Beer Pong bal over de tafel gegooid zonder dat de tafel wordt geraakt, dan moet degene die heeft gegooid een willekeurige eigen cup leegdrinken.
Rerack
Tijdens het spel mag er drie keer een rerack worden aangevraagd. De ene partij mag dan eisen dat de andere partij de cups terugzet in de basisvorm. Voor gevorderde spelers kan dit verlaagd worden naar twee, één of zelfs nul keer. Tijdens de rerack mogen er geen ballen worden gegooid.
Schot Technieken
Er zijn drie manieren van werpen bij Beer Pong: de boog, de snelle bal en de stuiterbal. De meest voorkomende techniek is het boogje.
- Het boogje: De bal wordt met een boog richting de cup van de tegenstander gegooid.
- De snelle bal: Met een strakke worp wordt de bal richting de cup van de tegenstander gegooid.
- De stuiterbal: De bal wordt met een stuit richting de cup van een tegenstander gegooid. Bereikt de bal het doel (dus de cup), dan telt de worp dubbel en moeten er twee cups worden leeggedronken. Maar let op! De bal mag door de tegenpartij worden gevangen of weggeslagen nadat deze gestuiterd heeft. Als dat gebeurt heeft dat verder geen gevolgen voor het spel.
Einde van het spel
Het spel is afgelopen als alle cups van één ploeg weggespeeld (dus leeggedronken) zijn. De verliezende ploeg mag ( indien ze dit wensen ) nu alle overgebleven cups van de tegenstander leegdrinken. Veel succes!